ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η συχνή και ιδιαίτερη επαφή μας με τη θάλασσα και η αγάπη μιας για την τέχνη της ιστιοπλοΐας ήταν αρκετά ώστε να μας ωθήσουν το 2005 να ιδρύσουμε τη Sailman, με σκοπό να κάνουμε τις διακοπές σας ξεχωριστές και ταυτόχρονα να σας μεταδώσουμε τη μοναδική εμπειρία της ιστιοπλοΐας στις Ελληνικές θάλασσες.

Η εκκίνηση των ταξιδιών πραγματοποιείται συνήθως από το λιμάνι της Νικήτης που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Η περιοχή είναι βολική λόγω της εγγύτητας της με τη Θεσσαλονίκη – 90 χιλιόμετρα – καθώς και με όλες τις παραλίες της Χαλκιδικής

Επιπροσθέτως, υπάρχει άμεση πρόσβαση στις Σποράδες, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει είτε απόμακρες, μαγευτικές παραλίες είτε κοσμοπολίτικη ζωή και ανεπανάληπτη διασκέδαση. Μεγάλο προτέρημα της περιοχής είναι τα ήρεμα νερά τα οποία και χαρακτηρίζονται ιδανικά για νέους ιστιοπλόους.

Ενοικίαση ιστιοπλοικών σκαφών πραγματοποιείται από όλες τις βάσεις μας στην Ελλάδα ( Σκιάθος, Λευκάδα, Κέρκυρα, Αθήνα, Κως ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας. Η ύπαρξη του λιμανιού της ως φυσικής πύλης της περιοχής αυτής προς τη θάλασσα, αλλά και το ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι των αυτοκινητοδρόμων Α1 (ΠΑΘΕ), Α2 (Εγνατία Οδός) και Α25 (Προμαχώνας-Σέρρες-Θεσσαλονίκη-Νέα Μουδανιά) την καθιστούν εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτισμικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα έως και τα σημερινά χρόνια.

Το κλίμα της είναι μεσογειακό αλλά εμπεριέχει και ηπειρωτικά χαρακτηριστικά. Ηλιόλουστες μέρες είναι όμως αυτό που συναντα κανείς ως επι το πλείστον στη Θεσσαλονίκη. Πολιτισμικά απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου, με πλειάδα ρωμαϊκών, πρωτοχριστιανικών και βυζαντινών. Ένα πολύ γνωστό μνημείο και σύμβολο της πόλης είναι ο Λευκός Πύργος.

Ο Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» SKG συνδέεται αεροπορικά με διάφορους εσωτερικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως το Λονδίνο , το Μόναχο , η Βαρκελώνη αλλά και ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη.
Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Βρείτε μας

Μπορείτε να έρθετε σε μας οδικώς επιλέγοντας τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά και έπειτα τον δρόμο Νέα Μουδανιά – Σιθωνία.

Η απόσταση της διαδρομής αυτής είναι 95 χιλιόμετρα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι μόλις 1 ώρα.

Τέλος είναι δυνατή και η έλευση μέσω της δημόσια συγκοινωνίας ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ . Εκεί επιλέγετε τον προορισμό

Νικήτη και η διάρκεια του ταξιδιού σας είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΚΑΙΡΟΣ

Για αναλυτική πρόγνωση του καιρού και πληροφορίες σχετικά με την ιστιοπλοία προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες.

http://www.freemeteo.gr
http://forecast.uoa.gr
http://www.poseidon.hcmr.gr/